Modern Topraksız Cam Sera Projesine SCÜ’den Büyük Katkı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), Sivas Belediyesi ve Biotrent Enerji firmasının iş birliği ile hayata geçirilen “Modern Topraksız Tarım Cam Sera” projesine verdiği destekle Sivas’ın tarımına büyük katkı sağlamış oldu.

 

Düzenli Katı Atık Depolama Sahasında temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Mehmet Kul, Sivas Eski Belediye Başkanı Sami Aydın ve Biotrent Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Vardı, il protokolü, kurum müdürleri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Ayhan projenin birkaç açıdan önemli olduğuna değinerek, “İlk olarak proje tarım açısından şehrimize değer katacak. İkinci olarak Belediyemiz farklı ve bütüncül bir bakış açısıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyor. Bu proje Üniversitemizin de desteğiyle Belediyemizin vizyonunun ve bakış açısının bir yansımasıdır.” dedi. 

 

Belediye Başkanı Bilgin ise “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu vermiş oldukları destek sayesinde bir kez daha görmüş olduk. Onları hep yanımızda hissediyoruz. Yıllardır arzuladığımız üniversite-şehir iş birliğini de son yıllarda yapılan çalışmalarla güçlendirdik. Ben her iki üniversitemize de teşekkür ediyorum. Her alanda bize destek oluyorlar, yön gösteriyorlar ve proje desteği sağlıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

SCÜ Rektörü Yıldız da üniversitelerin iki temel görevlerinden birisi eğitim-öğretim, diğeri de araştırma projeleri yapmak olduğuna değinerek, “ 3+1 ve 7+1 eğitim sistemiyle okulda ilgili alanda teorik eğitim alan öğrencilerimizin 14 hafta boyunca pratik eğitim almasını sağlıyoruz.  Firma yetkilileriyle yapacağımız protokolle öğrencilerimiz de burada çalışacaklar. Böylece okulda öğrenmiş oldukları bilgiyi ürüne dönüştürmüş olacaklar.” İfadelerini kullandı.

 

SCÜ akademisyenlerinin projede yer almasının önemli olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Sivas Teknik Bilimler MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünün güzel çalışmaları var. Valiliğimiz, Belediyemiz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte kurmuş olduğumuz Solucan Gübresi Üretim Tesisimizde üretilen gübreleri kullanarak tarımla ilgili yaptığımız çalışmalarda verimi artırdık. Böylece çiftçilerimize de örnek olduk.” diye konuştu.

 

Rektör Yıldız’ın ardından SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Eski Belediye Başkanı Sami Aydın ve Biotrent Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Vardı birer konuşma gerçekleştirdiler.
 



Haber Tarihi : 22.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER