“Kısadan Uzuna Bir Filmin Hikâyesi”

İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Kulübü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Sivas İl Müdürlüğü iş birliği ile “Kısadan Uzuna Bir Filmin Hikâyesi” isimli konferans düzenlendi.


Sinema yazarı ve Uluslararası Malatya Film Festivali Koordinatörü Suat Koçer’in konuşmacı olarak katıldığı konferans İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konferansın açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, “Tecrübi bilgi ile elde edilen kazanımlar, teorik bilgi ile elde edilen kazanımlardan çok daha gerçekçi ve çok daha kalıcı oluyor. Geçen hafta Perşembe ve Cuma günü yapılan medya söyleşileri aslında bu tecrübeyle bilgilerin siz kıymetli öğrencilerimiz ile paylaşmanın bir yansımasıydı.” dedi. 

Selamlama konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Öğrencilerimizin kendilerini geliştirecek, topluma katkı sağlayacak, deneyimlerini birikimlerini artıracak tüm faaliyetlere destek veriyoruz. Klasik bir laf ama sonuçta siz bizim geleceğimizsiniz. Öyleyse şimdiden kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Kulüpler üzerinden yapacağınız faaliyetler bizim için çok anlamlı.” diye konuştu.

Açış ve selamlama konuşmalarının ardından konferansa geçildi.

Suat Köçer konuşmasında üniversitelerde, vakıflar ve derneklerde zaman zaman öğrencilerle bir araya geldiklerini, bilgi ve tecrübelerini aktardığını söyledi.

Koçer, “Bu iş teori ve pratik olarak iki ayrı format üzerine ilerliyor. Bizler biraz daha işi sahadan deneyimleyerek yaşıyoruz. Okullardaki akademik bölümlerdeki dostlarımız arkadaşlarımız bu işi daha teorik bir formattan yürütüyorlar. Çeşitli vesilelerle birtakım üniversite ve sinema eğitimi veren kurumların eğitim sistemiyle ilgili, sinemanın eğitimle olan ilişkisiyle ilgili yazılar yazdım, araştırmalar yaptım. Teorinin amacı da pratiği daha bilinçli, daha yoğun,  daha iyi bir şekilde hayata geçirmektir. Zaten teorinin belli başlı amaçlarından birisi.” ifadelerini kullandı.

Sinema yapmak isteyen kişilere bilinçli bir şekilde sorgulayarak bu işi yapmalarını tavsiye ettiğini söyleyen Koçer şunları kaydetti:

“Bu işi neden tercih ettiğimiz, bu bölümü neden okumak istediğimiz, bu işi neden yapmak istediğimiz sorusu çok önemli bir soru. Sinema ile olan ilişkinize karar vermeniz sizin tüm bir sinema yaşantınızı derinden etkileyecek olan bir şeydir. Böyle bir bilinçle başladığınızda bunun varacağı yer de verimli ve çok daha farklı olacaktır. Bu bağlamda, “Sinema nedir, sinema nasıl ortaya çıkan bir şeydir, ne olmalıdır, ne olmamalıdır?” üzerinde ben daha önce çok kafa yordum.” dedi.
 



Haber Tarihi : 08.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER