Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı Ziyaret Etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gerçekleştirdiği programlar kapsamında Üniversitemiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Genç Kürsü” programında öğrencilerle buluştu.

Bakan Yılmaz, ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a Başbakan Binali Yıldırım’ın sözünü verdiği Hukuk Fakültesi’nin müjdesini yineledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise Üniversitemizle ilgili yapılan çalışmalar hakkında Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bilgiler verdi.

Millî Eğitim Bakanı “Genç Kürsü” Programında Soruları Cevaplandırdı

Programda ilk olarak konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Öncelikle “Genç Kürsü” adıyla tertip edilen bu programın faydalı geçmesini dilerim. Gençliğimiz ülkemizin en değerli kıymetlerindendir. 15 milyona yaklaşan genç nüfusumuz ülke nüfusumuzun yüzde 17’sini oluşturmaktadır. Bu, ülkemiz için önemli bir güç demektir. Gençlere bilimin ışığında, aklın yol göstericiliğinde eğitim vermek Üniversitelerin asli görevidir. Ülkemizin ekonomik, siyasal, bilimsel ve her alanda ileri ülkeler düzeyinde yer alması için gayret etmek zorundayız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Sorgulayan, düşünen, akıl eden, düşündüğünü uygulayan ve okuyan bir gençlik ülkemizin ihtiyaç duyduğu en önemli şeylerden bir tanesidir. Yer altı kaynaklarımız, havalimanlarımız, fabrikalarımız neyse gençlik de ülkemiz için aynı şeyi ifade etmektedir. Bakınız, Avrupa nüfusu gittikçe yaşlanmaktadır. Bu, Avrupa için tehlike çanlarının çaldığı anlamına gelmektedir. Böylesi bir ortamda bizler gençlerimize gereken önemi vermek durumundayız. Onlara iyi bir eğitim vermeli, kalbinin ve aklının yolunda yürüyen insanlar olması için çaba sarf etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerine de mesaj veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve ülkemizi omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan bu vatan hepimizin canından daha azizdir. Hainlere, satılmışlara, aklını başkalarına kiralayanlara karşı devletimizin dimdik arkasında durmalıyız.” dedi.

Daha sonra “Genç Kürsü” söyleşisine geçildi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Program toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT

 

 



Haber Tarihi : 12.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER