Fizik Tedavi Hastaları Artık Aynı Anda Hareketlerini Ekrandan İzleyebilecekler

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde ileri teknoloji hizmetleriyle bölgesinde tek olan “Teknolojik Rehabilitasyon Ünitesinin” açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışa; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Elden, hastane başhekim yardımcıları, yönetimi ve çalışanları katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, “Hastanemizi her geçen gün yeni cihazlarla buluşturuyoruz. Kliniğimize kazandırdığımız üniteyle birlikte uzun ve zahmetli bir süreç olan rehabilitasyonda ileri teknolojik uygulamalar yapılacaktır. Böylelikle hastaların gelişimleri objektif bir şekilde ölçülerek gerektiğinde tedavilerinde değişiklik yapılacaktır. Bunları yaparken hastalarımız sıkılmayacak ve ekrandan hareketlerini izleyecektir. Yeni ünitemiz ileri teknolojik hizmetleriyle bölgesinde tek olması ile oldukça önemli bir görevi üstlenmektedir. Hastalarımız aldıkları hizmet ile birlikte farklı bir yere gitme ihtiyacı duymadan tedavilerini burada sürdürecekler. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Üniversitemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Musa Polat konuşmasında, “Kliniğimiz kas iskelet sistemi, rehabilitasyon ve romatizmal hastalıkların tedavisinde bütüncül olarak yaklaşım göstermektedir. Teknoloji tabanlı rehabilitasyon merkezimizle birlikte şehrimizin ve bölgemizin önemli bir rehabilitasyon merkezi haline dönüştük. Ünitemizde denge cihazı, el egzersiz robotu ve sanal gerçeklik egzersiz sistemimiz bulunmaktadır. Cihazlarımız bireylerin hareketlerini bir yapay zekâyla etkileşim içinde yapabilme imkânı sunuyor. Bu cihazlara sahip olmamız sadece sağlık hizmetleri açısından değil aynı zamanda üniversite hastanelerin temel görevleri arasında bulunan araştırma görevlilerinin, uzmanların yetişmesinde ve akademik çalışmalara destek vermek açısından oldukça önemlidir. Üniteyi, kliniğimize kazandıran başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.



Haber Tarihi : 16.06.2023

AYLARA GÖRE HABERLER