İletişim Fakültemizde Konferans

İletişim Fakültemiz bir taraftan fakültedeki öğretim üyeleriyle öğrencilerimize güzel bir eğitim vermeye gayret ederken, diğer taraftan yerel ve ulusal medyada görev yapmış gazetecileri, televizyoncuları, ajans temsilcilerini ve haber muhabirlerini konuk edip onların tecrübelerinden yararlanarak öğrencilerimizin daha iyi yetişebilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Bu kapsamda İletişim Fakültemizde Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu tarafından “Günümüz Haberciliği” adlı konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Taydaş, Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Bilal Sert, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Cemal Ağırman, “Sadece okumak yetmiyor, bazı şeyler tecrübe ile kazanılıyor. Bu değerli misafirlerimiz hayatları boyunca kazanmış oldukları tecrübelerini sizlere aktaracaklar, sizler de bu tecrübelerden istifade edeceksiniz. Biz yönetim olarak bu gibi konferanslara son derece açığız ve bu gibi konferansların yapılması taraftarıyız. Deneyimlerinden yararlanabileceğimiz kimler varsa onları davet edelim, gelsinler, tecrübelerini sizlerle paylaşsınlar.” dedi.

Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu, günümüz haberciliğinin içerisinde bulunduğu durum, medya sektörü, savaş muhabirliği, sinema ve haber ilişki gibi ana başlıklarda öğrencilerimize deneyimlerini aktardı. Ayrıca Marufoğlu, “Sinema biliyorsunuz ki bir kurmaca dünyası ürünü; çalışma dediğimiz, dramatik yapım dediğimiz bir kurmaca var. Haberciliği kurmacadan ayıran en önemli özellik salt gerçek olmasıdır. Gerçek algısı insan zihninden kurmacadan çok farklıdır. Yani bizim kullandığımız kameralar haber için kullanılan kameralar bir sinema filmi çekmek için çok yetersiz. Film kameralarına göre basit olan kameralarda elde edeceğimiz görüntüler izleyici zihninde direk gerçek algısı meydana getirdiği için haber sinema filmi gibi çekilmemesi gereken bir şeydir. Özetle sinema gibi haber olmaz.” ifadelerini kullandı.

Program, Dekan Prof. Dr. Cemal Ağırman’ın Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu’na teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 17.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER