Diş Hekimliği Fakültemiz Güzel Bir Faaliyet Daha Gerçekleştirdi

Diş Hekimliği Fakültesi doktorları, işitme engelli anne ve babaların, işitme engelli olmayan çocuklarına (rehberciklere) yönelik diş taraması yaptı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan tarama öncesi Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı yaptığı açıklamada, “İşitme engelli anne ve babaların işitme engelli olmayan ve kendilerine CODA denilen benim ise rehbercik diye isimlendirdiğim çocuklarımızın hafta sonlarında derslerinde yardımcı olmak amacıyla Belediye-Üniversite iş birliği ile kurslar düzenledik. Biz bununla yetinmiyoruz. Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültemizden, öğrencilerimizin diş sağlığını kontrol etmeleri amacıyla diş taraması yapmalarını istedik. Dekanımız Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ile Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler’e çok teşekkür ediyorum. Mesai saati dışında sırf engellilerin yardımcı olmak amacıyla bizimle beraberler. Bu hizmetlerimiz Belediye ile birlikte devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, “ Bu programı hazırlayan Recep Hocama; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın Bey’e bize bu imkânı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Belediye ve Üniversite iş birliği ile güzel bir program başlattılar. Bizler engelli dostu olarak daha doğrusu insanlığa hizmet etmek adına böyle bir programı, Recep Hocamın önderliğinde Rektörlük ve Belediye iş birliği hâlinde gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından diş taramasından geçirilen öğrencilere dişilerini nasıl fırçalamaları gerektiği ve diş bakımı hakkında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi doktorları tarafından uygulamalı eğitim verildi. 

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 10.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER