SCÜ’den Amerika Çıkarması

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde kısa süre önce kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Film Atölyesi (CÜFA) belgesel sinema ve kısa film çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

Yönetmenliği; Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Turgay Kural tarafından gerçekleştirilen Ada’m adlı belgesel sinema filmi ile Danışmanlığı Öğr. Gör. Turgay Kural, yönetmenliği; Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü bu yıl mezun olan öğrencilerimiz Fatih Coşgun ve Yusuf Korkmaz tarafından gerçekleştirilen Mastara adlı belgesel sinema filmleri Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston eyaletinde düzenlenen 15. Boston Türk Filmleri Festivali’nde belgesel kategorisinde finalist olarak büyük ödül için yarışmaya hak kazandılar.

 

Tunceli’nin Pertek ilçesinde çekimleri tamamlanan ve eşini kaybettiği günden itibaren 14 yıldır Keban Barajı üzerinde bulunan bir adada tek başına yaşayan Ziya Abay’ın öyküsü konu edinen Ada’m belgesel sinema filmi ve çekimleri Mardin’in Midyat ilçesi Betkustan Köyü’nde tamamlanan, Süryanice el yazısı yazabilen son temsilcilerden Gabriyel Aktaş’ın öyküsünü konu edinen Mastara adlı belgesel sinema filmi 41 ülkede uluslararası film festivallerinde boy göstermeye devam ediyor. 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CÜFA Koordinatörü Öğr. Gör. Turgay Kural, “Bütçeli yüzlerce film arasından, finale kalmayı başaran iki belgesel filmin önümüzdeki haftalarda açıklanacak nihai kararla dereceleri belli olacak. 2021 yılı içerisinde farklı belgesel sinema projeleri ile ulusal ve uluslararası film festivallerinde Üniversitemizi temsil etmeye devam edeceğiz, CÜFA’nın kurulmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ederim.” dedi.
 



Haber Tarihi : 04.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER