Sedef Hastalığı Polikliniği Açıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı bünyesinde Psoriasis (Sedef Hastalığı) Polikliniği hizmete açıldı.

 

En sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alan ve kronik seyirli bir hastalık olan psoriasis (sedef hastalığı) hastalarının takibini yapabilmek amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı bünyesinde Psoriasis Polikliniği açıldı. 

 

Polikliniğin hizmete girmesi dolayısıyla Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol açıklamalarda bulundu.

 

Prof. Dr. Akyol hastaların takibini yakından yapabilmek, ilaçlarını almalarını sağlamak ve bu hastaların yanlış bilgilendirmeye maruz kalmalarını ortadan kaldırmak için bu polikliniği açtıklarını belirterek “Sedef Hastalığı kronik bir hastalık olduğu için şarlatanlığa da açık bir hastalık grubunu oluşturuyor. Hastalar maalesef bazen farklı farklı insanlardan kullandıkları ilaçlar ya da uygulamalardan dolayı komplikasyonlarla karşılaşabiliyorlar. Biz polikliniğimizde takip ettiğiniz hastaların yanlış bilgilendirmelerden de uzak durmalarına yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

 

Akyol, “Bölümümüzde bulunan 4 öğretim üyemizin danışmanlığı çerçevesinde bu hastalarımız çok daha yakından takip edilebilirler. Bu takip süreci içerisinde sedef hastalarının rahatlıkla tedavilere ulaşabilmelerini sağlayabileceğimizi ve bunun ötesinde hastaların yaşam kalitelerini önemli ölçüde artırmalarına yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Dermatoloji Kliniğinde bir polikliniği salı günleri olacak şekilde ayırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Akyol daha önce Psoriasis tanısı konulan hastaların bu poliklinik üzerinden randevularını alabileceklerini kaydetti.
 



Haber Tarihi : 12.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER