Eğitim Fakültesinde Âşık Atışması

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları kapsamında “Âşıklar Şöleni Müzik Dinletisi” düzenlendi.

Eğitim Fakültesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapılan dinletiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Çifci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program âşıkların atışmaları ile devam etti.

Âşıklık geleneğinin tanıtılmasının önemli olduğunu ve Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri olarak âşıklık geleneğinin tanıtılmasına katkı sundukları için mutlu olduğunu ifade eden Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan Ahmedi Duran Alıç, “Bugün ‘Âşıklar Şöleni’ başlıklı etkinlik için buradayız. Türkçe öğretmenliğini okuduğumuz için bütün arkadaşlarımızın âşıklarımızı tanıması ve âşıklık kültürünü öğrenmesi için böyle bir program düzenledik. Programımıza Âşık Âlimî ve Âşık Seçkinî katılacaktı. Yalnız Âşık Âlimî bugün rahatsız olduğu için bizlerle beraber olamayacak, onun yerine Âşık Erkanî bizlerle olacak.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Âşık Seçkinî ve Âşık Erkanî’nin müzik dinletisine geçildi.

Program, Âşık Seçkinî ve Âşık Erkanî’ye belge verilmesi ile sona erdi.

Haber Tarihi : 13.12.2018