Vali Davut Gül Yeni Kütüphanemizi Ziyaret Etti

Birçok teknolojik özellik ile donatılmış olan Üniversitemiz Kütüphanesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmete açıldı.

 

Yeni kütüphanemizde Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül Hanımefendi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile beraber incelemelerde bulunarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek’ten bilgi aldı.

 

Kütüphane hakkında bilgi veren Daire Başkanı Mustafa Hasbek, “400 kişinin aynı anda ders çalışabildiği 4 çalışma salonu, 60 kişilik sesli grup çalışma salonu, 44 kişilik 5 özel çalışma salonu, 48 kişilik konferans salonu ve 1 kantin bulunuyor. Kütüphanede öğrencilerimizin araştırma ve ödevlerini yapabilmeleri için 40 kişilik bilgisayar laboratuvarı da mevcut. Son teknoloji ile donatılan kütüphanede kitap alışverişi elektronik olarak yapılıyor. Kütüphanemizde Türkiye’deki üniversitelerin sadece birkaçında yer alan; suya ve ısıya dayanaklı, yerden tasarruf imkânı sağlayan, güvenilir, Avrupa standartlarında dolapların yer aldığı arşiv de mevcut.” Kütüphanemizde toplam 73 bin 414 adet basılı yayın bulunuyor. Basılı yayınların yanı sıra 3 milyonu aşkın elektronik kitap da arşivimizde yer alıyor. Kütüphanemiz önceden mesai saatinin ardından kapanıyordu. Şu an hafta içi sabah saat 08.00 ila akşam 22.30 saatleri arasında, hafta sonları ise saat 10.00’dan 19.00’a kadar hizmet vermektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Kütüphanede ders çalışan, araştırma yapan öğrenciler kütüphaneyle ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler.

 



Haber Tarihi : 19.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER