Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları Semineri Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Ameliyathane Hizmetleri Programı tarafından “Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları” semineri düzenlendi.

SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Hesna Gürler ve Öğr. Gör. Gamze Eğri tarafından yapay zeka uygulamalarını içeren Robotik Cerrahi konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmak amacı ile SHMYO Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, akademisyenler ve Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencileri yer aldı.

Öğr. Gör. Gamze Eğri’nin moderatörlüğünü yaptığı seminerde Dr. Öğr. Üyesi Hesna Gürler “Yapay Zeka, Sağlıkta Yapay Zekanın Uygulama Alanları ve Robotik Cerrahi” ile ilgili sunum yaptı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Burak Yıldız ise robotik cerrahi konusunda klinik deneyimlerinden örnekler vererek ameliyathane çalışanlarının robotik cerrahi ile ilgili rol ve sorumluluklarından bahsetti.

Seminer sonunda konuşmacılara SHMYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Funda Evcili tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Tarihi : 12.12.2022