SCÜ Rektör Alim Yıldız İle Dijital Çağı Yakaladı

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çağın gereksinimlerine göre eğitim sisteminde yeniliklerine devam etmektedir. 

 

Gerek corona virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, gerekse lisansüstü eğitim sürecini hızlandırmak amacıyla, Üniversitemiz Senatosu tarafından 18.03.2020 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Sınavların Elektronik Ortamda Yürütülmesine Yönelik Esaslar” kapsamında Üniversitemizde bugüne kadar 1000’e yakın lisansüstü sınav çevrimiçi olarak başarıyla gerçekleştirilmiştir.

 

“Online Jüri” ismi verilen ve https://onlinejuri.cumhuriyet.edu.tr adresinde hizmet veren çevrimiçi sınav sistemi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yazılarak kullanıma sunulmuştur. 

 

Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Elektronik Ortamda İmzalandı 

 

Sistem sayesinde, hataya meydan vermeyecek şekilde EPOSTA ve SMS ile gerekli bilgilendirme ve katılım linkleri insan eli değmeden otomatik yürütülmekte ve sınav saatinde jüri üyeleri ve öğrenci sanal ortamda buluşturulmaktadır. Çevrimiçi sınav görüntüleri arşivlenerek sınava katılım sağlayanlar tarafından tekrar tekrar izlenebilmekte ve gerektiğinde anlaşmazlık durumlarında ilgili makamlarla paylaşılabilmektedir. Online Jüri sistemi sayesinde Covid19 ile mücadeleye katkı sunulmasının yanısıra, jüri üyelerinin ve öğrencilerin bulundukları şehirlerden sanal ortama girmesi sebebiyle yolluk ücretlerinde oldukça önemli bir miktar tasarrufta bulunulmuştur.

 

Bilgi İşlem Daire Başkanı Ayhan Özdemir’den alınan bilgiye göre Online Jüri yazılımının yeni eğitim öğretim yılında çıkartılması planlanan ikinci versiyonunda sınav değerlendirme sonuçlarının jüri üyeleri tarafından EBYS üzerinden imzalanabilecek şekilde yenilikleri kapsayacağı belirtilmiştir. 

 

Öte yandan “Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Doktora Tez İzleme Raporu Savunma Sınavı” adı ile 03.04.2020 tarihinde saat 10:20’de yapılan ilk sınavla başlayan lisansüstü çevrimiçi sınavlar, 06.07.2021 tarihi itibariyle Fen Bilimleri Enstitüsü 89, Sosyal Bilimler Enstitüsü 642, Sağlık Bilimleri Enstitüsü 198 ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü 46 olmak üzere toplam 975 adet sınav başarıyla yapılmıştır.

 

Online Jüri Sınav Sisteminde, Yüksek lisans tez savunma, doktora yeterlilik, doktora tez öneri, doktora tez izleme raporu savunma, doktora tez savunma, sanatta yeterlilik savunma, sanatta yeterlilik sınavlar yapılabilmektedir.



Haber Tarihi : 02.07.2021

AYLARA GÖRE HABERLER