5 Mayıs Ebeler Günü Sempozyumu Düzenlendi

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından bir dizi program düzenlendi.

İlk olarak Sivas Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan program, Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyum ile devam etti.

Sempozyuma Vali Davut Gül’ün Eşi Gülden Gül, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Ebeler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim elemanlarının yanı sıra Amasya Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi ile Üniversitemiz Ebelik Bölümü öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan Sempozyum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Yurtsal, “Dünya Ebeler Günü, annelerin ve çocukların sağlığında oynadıkları önemli rolü vurgulamak için her yılın 5 Mayıs günü kutlanmaktadır. Dünyada her yıl 340.000’den fazla kadın ve yaklaşık 3 milyon bebek önlenebilir gebelik ve doğum komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Vasıflı ve yeterli sayıda ebe ile bu ölümlerin çoğu önlenebilir durumdadır. Dünya Sağlık Örgütü, BM kuruluşları ve diğer uluslararası kuruluşlar ebelerin, anne ve yeni doğan ölümlerini ve sakatlıklarını azaltmada kilit rol oynadığını belirtmektedir.” dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, ebelerin anne ve çocuk sağlığı açısından önemli rol oynadıklarını belirterek, “Çocuklar doğup ve büyüdükten sonra ebelerini asla unutmazlar, ebeler ikinci anne gibidir.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, “Bu programı düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimiz sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından sempozyuma geçildi. İlk olarak Ebeler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan “ Potansiyelimizi Güce Dönüştürmek” konulu söyleşisini yaptı.

Ardından “Ebeler, Anneler ve Aileler Ortak Yaşamı” konulu sempozyuma geçildi. Oturum Başkanlığını Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Büşra Cesur’un yaptığı, konuşmacı olarak Amasya Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç Dr. Mesude Uluşen, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ebelik Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Yılar Erkek ve Üniversitemiz Ebelik Bölümü Öğretim Elemanı Sema Biçer’in katıldığı sempozyuma geçildi.

Program hediye ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle son buldu.

Büşra Çakır Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Yaklaşık iki ay önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencisi Büşra Çakır´ın anısına ‘Hatıra Ormanı´ oluşturuldu.

Üniversitenin en sevilen isimlerinden biri olan Büşra Çakır´ın aralarından ayrılışının derin üzüntüsünü çektiklerini belirten Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Yurtsal, hatıra ormanına dikilen fidanlarla Çakır´ın anılarının yaşatılacağını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü son sınıf öğrencilerinden Ayşeli Balkıs ise, Çakır´ın yakın arkadaşlarından biri olduğunu belirterek, “Bugün okulumuzun çevresine çok sevdiğimiz arkadaşımız Büşra Çakır´ın anısına Hatıra Ormanı oluşturmaya çalıştık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Kalbimiz ve ruhumuz Büşra ile olacak. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Ebeler Halkla Buluştu

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından Alışveriş Merkezi´nde tanıtım standı açıldı.

İki gün süre ile açık kalan stantta, vatandaşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verildi.

 

 

 



Haber Tarihi : 08.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER