Sivas İl Risk Azaltma Planı Hazırlama Çalıştayı Düzenlendi

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmalarının başlatılması için Sivas’ta İl Risk Azaltma Planı Hazırlama Çalıştayı düzenlendi.

 

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen depremlerin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri deprem bölgelerinde aktif olarak görev alarak yürütülen bilimsel çalışmalara katkıda bulunuyorlar.

 

AFAD, pilot il olarak tespit edilen Sivas, Samsun, Adana, Afyon, Rize ve Tekirdağ illerinin deprem ve diğer doğal afet risk durumlarında yapılması gerekenleri planlamak için İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlanmasını kararlaştırdı. 

 

Bu kapsamda Sivas’ta meydana gelebilecek doğal afetlere karşı alınacak tedbirleri görüşmek üzere Sivas İl Afet ve Acil Müdürlüğü koordinesinde İl Risk Azaltma Planı Hazırlama Çalıştayı düzenlendi. 

 

Çalıştay’a, Sivas İl Afet ve Acil Müdürü Nazif Ekinci, AFAD Deprem Danışma Kurulu ve Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Fotogrametri ve Uzaktan Algılma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Türk, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Yılmaz ve Sivas’taki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle ile afet anında görev alan STK’ların temsilcileri katıldı.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan erişimle yapılan çalıştayda; deprem masası, kütle hareketleri masası, taşkın masası ve salgın hastalıklar masasından oluşan gruplar afet durumunda alınması gereken tedbirleri görüştü.
 



Haber Tarihi : 03.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER