Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ortamında saklanan verilerin değeri ile güvenliğinin sağlanması ve personelin bilinçlendirilmesi amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde çalışan bilgi işlem personeline Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi verildi. 

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Vehbi Cem Aşkun Salonu’nda Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Tic. AŞ organizasyonu ile düzenlenen eğitime Bilgi İşlem Daire Başkanımız Ayhan Özdemir, konuşmacı Güvenlik Analiz ve Uyumluluk Hizmetleri Uzman Yardımcısı Merih Yılmazer ve ilgili personel katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Bilgi İşlem Daire Başkanı Ayhan Özdemir, bilgi güvenliğinin önemine değindi.

 

Başkan Özdemir’in ardından Güvenlik Analiz ve Uyumluluk Hizmetleri Uzman Yardımcısı Merih Yılmazer, bilişim suçlarıyla ilgili birçok yaşanmış olay aktardı. Siber savaşlarla ilgili bilgi veren Yılmazer, en önemli kişisel bilginin şifreler olduğunu söyleyerek şifrelerin kimseyle paylaşılmaması, herhangi bir yere yazılmaması, rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması ile daha güçlü şifrelerin oluşturulması, ayrıca tanınmayan kişilerden gelen maillerin de açılmamasının önemine değindi.

 

Eğitim programı, değerlendirme, soru ve cevaplama ile tamamlandı. 
 



Haber Tarihi : 15.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER