Öğrenci Kürsüsü Başladı

Rektörlüğümüzün himayesinde, tarih, sosyoloji, bilim, edebiyat gibi konularda fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullara bağlı öğrenci kulüplerinin sunum yapacakları “Öğrenci Kürsüsü” isimli program başladı.


Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan, öğrencilerimizin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen programda ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Yöneticiler Kulübü’nün gerçekleştirdiği “Ahilik, Bedestenler ve Kervansaraylar” konuların ele alındı.

Programa, İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program kulüp başkanı Necati Aslan’ın konuşmasıyla devam etti.

Aslan konuşmasında Ahilik Teşkilatı’na değinerek bu teşkilatın Anadolu’nun İslamlaşması ve Türkleşmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Daha sonra kulüp üyesi öğrencilerin yaptığı sunuma geçildi.

İlk olarak Furkan Enes Koca teşkilatın kurucusu Ahi Evran ile ilgili bilgilendirme yaptı. Koca’nın ardından Melike Çetin Ahilik’in genel tanımı, teşkilat yapısı, sosyal ve ekonomik hayata yaptığı katkı gibi konuları ele aldığı sunumunu gerçekleştirdi.

Çetin’den sonra ise Ezgi Yağız ekonomik hayatın can damarı olan Bedestenler, Berna Özgeç ise Kervansaraylar başlıklı konularında izleyenlere bilgiler aktardılar.

Programın sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran Genç Yöneticiler Kulüp Başkanı Necati Aslan’a teşekkür belgesi verdi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
 



Haber Tarihi : 06.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER