Dâhiliye Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi

Sivas ve çevre illere kaliteli sağlık hizmeti sunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi önemli bir hizmete daha imza attı.

 

Bu kapsamda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilave 10 yataklı modern dâhiliye yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.

 

Programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, İdari Yönetici Gülseren Karabey ile sağlık çalışanları katıldı.

 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ettiklerine belirten Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Uzun zamandır planlamasını yaptığımız dahiliye yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdik. Açtığımız ilave yoğun bakım ünitesi şehrimizi yoğun bakım açısından bir nebze de olsa de rahatlatacak. Üniversite hastanemize güzel bir birim daha kazandırdık. Yine yeni yoğun bakım üniteleri üzerinde çalışıyoruz. Onları da sırasıyla açacağız. Burada şu an açtığımız yoğun bakım ünitesi üçüncü basamak. Ayrıca ikinci basamak yoğun bakım ünitesi içinde çalışıyoruz. Böylece Numune Hastanesindeki yoğun bakım hasta yoğunluğunu da azaltmış olacağız. Böyle güzel bir hizmeti hastanemize kazandırdıkları için başta başhekimimize, hocalarımıza ve bölümde görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler yoğun bakım ünitesini gezerek yoğun bakım ünitesin de tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
 



Haber Tarihi : 16.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER