• twitter logo

2. Sivas Uluslararası Film Festivali Başlıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)'un katkılarıyla Sivas Uluslararası Film Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenlenecek.


İlki geçtiğimiz yıl yapılan, Film Festivali 26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


SCÜ bünyesinde Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek olan 2. Sivas Uluslararası Film Festivali, kapsamında kurmaca ve belgesel filmlere ilgi duyan herkesin katılabileceği; filmlerini seyircilerle buluşturabileceği ulusal ve uluslararası alanda katılıma açık bir sinema platformu oluşturulacak. 


Film Festivali basın bilgilendirme toplantısı, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı SCÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş’ın festival programı hakkında yaptığı sunumla başladı. 


Toplantıda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, geçtiğimiz yıl büyük bir ilgi ve katılımla ilki gerçekleştirilen festivalin artık geleneksel hale gelerek, her yıl sinema dünyasının önemli aktörlerini, akademisyenleri, öğrencileri ve sektör profesyonellerini Sivas’ta buluşturan önemli bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Sivas Valisi Şimşek ayrıca, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, SCÜ ve TÜRKSOY'un katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonun, şehrin kültür ve sanat hayatına derinlik kazandırmayı; aynı zamanda sinemanın evrensel diliyle Sivas’ı uluslararası düzeyde görünür kılmayı hedeflediklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının 'Aile Yılı ' olarak ilan edilmesi vesilesiyle, bu yılki festival programında Yeşilçam'ın unutulmaz aile filmlerinden oluşan özel bir seçki ile aile kavramını işleyen yapımların yayınlanacağını söyleyen Vali Şimşek, "Aynı zamanda çocuklara yönelik çizgi film gösterimleriyle geleceğin sinemaseverlerine de hitap etmeyi önemsiyoruz. Ayrıca, ücretsiz açık hava film gösterimleri, konser ve nostaljik araçların da yer alacağı kortej yürüyüşüyle festivalimiz unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalimiz bu yıl da sadece gösterimlerle sınırlı kalmayacak; aynı zamanda atölye çalışmaları ve söyleşilerle gençlerimize, sinema tutkunlarına ve sektör temsilcilerine yeni ufuklar açacaktır." dedi.


Belgesel ve kurmaca film yarışmalarına bu yıl 77 farklı ülkeden yaklaşık 700 film başvurusu yapıldığını söyleyen Vali Şimşek, "Bu rakamlar, festivalimizin uluslararası çapta gördüğü ilginin ve güvenin en açık göstergesidir. Finale kalan yapımlar, 28 Mayıs akşamı düzenlenecek gala gecesinde ödüllerine kavuşacaktır. Festival boyunca ise siz değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere, TRT ve birçok ulusal medya kuruluşu da etkinlikleri yakından takip edecek. Öyle ümit ediyoruz ki festival, ilimizin kültürel değerlerini, sanatsal vizyonunu ve misafirperverliğini tüm dünyaya tanıtacaktır." şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve SCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hayati Öztürk'ün katılımıyla film festivali iş birliği protokolü imzalandı.
 



Haber Tarihi : 22.05.2025

AYLARA GÖRE HABERLER