Milli Sporcular Üniversitemizde Kampa Girdi

Spor Tırmanış Minikler Millî Takımı bölgesel turnuva öncesi hazırlıklarını Üniversitemiz Cumhuriyet Spor Salonu’nda sürdürüyor.


Azerbaycan'da düzenlenecek bölgesel turnuva öncesi millî takım 18 sporcu ile kampa girdi. Kamptaki sporcuların arasından seçilecek 4 sporcu önümüzdeki aylarda Azerbaycan'da düzenlenecek turnuvada ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Ahmet Hasdemir düzenlenen kampla ilgili yaptığı açıklamada, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, imkânlarını genç sporculara tahsis etti. Antrenmanlarımız iki haftadır Sivas'ta devam ediyor. Çok çalışkan ve bu işi severek yapan gençlerimiz burada kamptalar. Ben federasyonumuz adına, üniversitemizin bu imkânlarını gençlere verdiği için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Millî Takım Antrenörü Yahya Koç ise, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Dağcılık Federasyonu’nun iş birliği içinde yapmış olduğu millî takımın hazırlık ve gelişim kampını yapıyoruz. Burada kampta olan sporcular Türkiye'nin en iyi ve en başarılı sporcuları. Türkiye'nin her yerinden antrenman çalışmalarını yapmak üzere Sivas'a geldiler. Buradan seçilecek sporcular yurt dışındaki yarışmalarda ülkemizi temsil edecekler.” şeklinde konuştu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü olarak sporculara destek verdiklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, "Yarım asra dayanan bir tecrübeye sahip, bütün alanlarda olduğu gibi spor alanında da iyi komplekslere sahibiz. Dağcılık Federasyonu Sivas İl Başkanı Ahmet Hasdemir sporcuların üniversitemiz tesislerinden istifade edebilmeleri talebinde bulundu ve biz de taleplerini olumlu karşılayarak sporcularımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. İki grup öğrencimiz geldi, genç sporcu arkadaşlarımız burada çalışmalar yaptılar. Birinci grubu gönderdik, ikinci grup da şu an çalışmalarını yapıyorlar. Umuyorum ki memnun kalmışlardır. Görüşmelerimizde memnun kaldıklarını da ifade ettiler. Bundan sonraki yıllarda da bu tip faaliyetleri hem dağcılık hem diğer alanlarda yapmayı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 08.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER