8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi Açıldı

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle sergi açtı.

 

Okutman Şükran Bulut koordinatörlüğünde Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde açılan sergi hakkında bilgi veren Okt. Şükran Bulut, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde açtığımız sergimizin hikâyesi yaklaşık 6 yıl önce başladı. Burada ‘Dünya Kadınlar Günü’ ile ilgili resim çalışmalarını bugün dolayısıyla sergilemek ve paylaşmak amacıyla 4. sınıf öğrencilerimizle sergimizi düzenledik. Bu bir emek, bir güne sığacak bir şey değil, tabii ki bir günde hatırlamak da değil; ama biz bir vurgu yapmak istedik. Bu vurgu kapsamında da öğrencilerimiz, kadın konseptiyle değil sanat adıyla yola çıktılar. Çalışmalarını en son hâliyle sergiye taşıdılar. Görmek isteyen herkesi bekliyoruz. Sanata ilgi duyan, kadınlığa dair bir ilgisi, fikri, bilgisi olan olmayan herkesi burada görmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

 

Serginin UNESCO kapsamında bir sergi olduğunu ifade eden Okt. Bulut, “UNESCO’nun bildirdiği dünyadaki tüm 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili kadınlara dair yapılan tüm çalışmaların kendilerinin haberdar olmalarını bildirmişlerdir. Biz de bu sergi ile ilgili tüm bilgileri de kendileri ile paylaşacağız.” dedi.



Haber Tarihi : 10.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER