3 Kişiye Umut Oldu

Beyin ölümü gerçekleşen inşaat işçisi, organlarıyla 3 kişiye umut oldu. Sivas'ta geçirdiği iş kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen inşaat işçisi 59 yaşındaki Naci Yıldız'ın organları, nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.

 

Koyulhisar'da 14 Eylül günü yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde tedavi altına alınan inşaat işçisi Naci Yıldız'ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Naci Yıldız'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonunda, Malatya'dan gelen ekibin Üniversitemiz Hastanesi’nde yaklaşık 3 saat süren operasyonunun ardından, Yıldız'ın karaciğer ve böbrekleri alındı. Karaciğeri, nakil bekleyen hasta için Malatya'ya, böbrekleri ise Erzurum ile İstanbul'a gönderildi.

 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Birimi'nde görevli Doktor Öğretim Üyesi Fatih Özdemir, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne ve bağışcı aileye böyle bir bağışta bulundukları için teşekkür ederiz. Allah sabırlar versin. Yaptıkları iş hayırlı bir iş oldu. Karaciğer, İnönü Üniversitesi'nde karaciğer bekleyen bir hastaya nakledilecek. Böbrekler ise biri Erzurum'da, diğeri İstanbul'da organ bekleyen hastalara nakledilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Naci Yıldız'ın kardeşi Bahattin Yıldız ise, “Can kaybetmişiz. Bazı insanlar duyarsız olur ama düşündük. Aileyi çağırdım, çocuklarına sordum. Ben de ağabeyi olarak bağışladım. Hiçbir aileden bir kuruş para temin etmemek şartıyla bağışladım. Takdir-i ilahi buymuş, yapacak bir şey yok, elimizden de bir şey gelmiyor.” dedi



Haber Tarihi : 25.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER