Ülkenin Bizden Beklediği Çok Şey Var

 Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına atanan 29 akademik personelimiz için tören düzenlendi.


Üniversitemiz Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen akademik yükselme programında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Önceki yıllarda kadro problemimiz vardı. Senatoda sürekli söylüyorduk. Belli bir sıraya göre gidiyorduk. Profesör ve doçent kadromuzda sıkıntılar vardı. Ancak bir hocamızın kadrosu boşaldığında kullanabiliyorduk. Biliyorsunuz 125 kadro aldık. Sadece bizim üniversitemize verildi. Bu bizi rahatlattı. Profesörlüğü, doçentliği gelmiş birisini, doktorasını bitirmiş birisini bekletmemek lazım. Onlar için de bir motivasyon oluyor kadro almak. Atamalar daha bitmeden ikinci kadroya çıktık. Şu anda 60 civarında kadromuz ilanda. Yarın son gün. Yeter ki kadro olsun ve norma uysun; norma uyanları bekletmiyoruz. Bekletilmemesi gerektiğini de hep söyledim. Kadro olduğu zaman herkesin kadrosunu veririz çünkü bu bir haktır. Eğitimimiz için genç bir kuşağın gelmesi adına çalışacağız ve üniversitemizi belli bir yere getirmek için uğraşıyoruz. Hep söyledik: Yerlilik ve millîlik noktasında ülkenin bizden beklediği çok şey var. Yaptığımız projeler ürüne dönüşsün. Sadece makale, tebliğ olarak kalmasın. Üniversitemizde bunun için çalışmalar başlattık; Kanser Çalışma Grubu, Aşı Grubu, Elektrikli Otomobil grubu gibi gruplar şu an çalışıyorlar. İnşallah oradan çok şey bekliyoruz. Sizlerden de çok şey bekliyoruz. Tekrar tebrik ediyorum, Allah hayırlı uğurlu etsin.” ifadelerini kullandı.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Coşkun, “Klinik Bilimler İç Hastalıkları Anabilim Dalındayım. Aynı zamanda Hayvan Hastanesi’nde yönetici olarak çalışıyorum. Sivas için de önemli bir değer hayvancılık. Biz de bu konuda yoğun bir projelendirme içerisinde devam ediyoruz. Tabii akademinin başlangıcı asistanlık, doktor öğretim üyeliği, doçentlik, sonra profesörlük. Her birinin katkılarının farklı olacağını düşünüyorum. Geçmişte yaptığımız çalışmalar var. Ancak bu çalışmalar belli bir düzeyde kalabiliyor ama unvanı aldıktan sonra en çok katkı yapacağımız zamanlar olarak görüyorum profesörlüğü. İnşallah sizin katkılarınızla daha verimli işler yapabiliriz. Bu kadroların atamasının yapılmasından dolayı da sizlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veda Bilican Gökkaya ise, “İlk önce davetiniz için çok teşekkür ederim. Çok inceydi. Kıymetli olmak, değer verilmek çok güzel bir şey. Burada olmak çok güzel. Görevimi severek yapıyorum. Evet, yükselmek çok iyi bir motivasyon oldu bizim için. Umarım güzel işler çıkarırız, güzel çalışmalara imza atarız. Buradaki herkesi de tebrik etmek istiyorum.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Selim konuşmasında, “Üniversitemiz giderek gelişmekte. Fırsat bulmuşken dile getireyim. Ben yeni yönetimi anarken Tanpınar’ın sözleri aklıma geliyor. Tanpınar, “Ecdadımız bina yapmazdı, ibadet ederdi.” cümlesini kurar. Yeni yönetimin de yerleşkeyi değiştirirken taşa dahi sirayet ederken o ruhi değere sahip olduğunu düşünüyorum. Üniversitemize ve yerleşkemize yaptığı bu muazzam dönüşüm için teşekkür ediyorum. Hem akademik hem idari anlamda gelişmemiz için tüm fırsatın sunulduğunu belirtmek istiyorum.” cümlelerine yer verdi. 

Bir üst kadroya atanan akademisyenler ise etkinliğin yapılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Rektörümüze ve yönetimine teşekkür ettiler. 

Rektörümüz Yıldız, Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Arı, Prof. Dr. Turhan Kurşun, Prof. Dr. Halis Başel, Prof. Dr. Nilgün Kuru, Prof. Dr. Alpaslan Coşkun, Doçent kadrosuna atanan Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan, Doç. Dr. Veda Bilican Gökkaya ve Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğr. Üyesi Öznur Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydınlıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Yalman, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Karakaş, Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tok Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aktaş, Dr. Öğr. Üyesi Arslan Kaptan, Dr. Öğr. Üyesi Gülseda Eyceyurt Türk, Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Selim, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Göksel Saraç, Dr. Öğr. Üyesi Bengü Çına, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Köybaşı, Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Ercins, Dr. Öğr. Üyesi Nurperihan Tosun, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Berrin Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaburcuk ile Dr Öğr. Üyesi Engin Zabun’a belgelerini verdi.
 



Haber Tarihi : 20.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER