Orman ve Ormanlarımızın Önemi Konulu Konferans Düzenlendi

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) "Orman ve Ormanlarımızın Önemi" adlı konferans düzenlendi.

 

Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Selda Gedik’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

SCÜ 4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

 

Öğr. Gör. Gedik, Türkiye ve dünyadaki orman varlığı hakkında bilgi vererek ormanların önemine vurgu yaptı.

 

Orman yangınlarına dair istatistiksel veriler aktaran Gedik, “Orman yangınları sadece ülkemizde değil dünyada da büyük bir sorun oluşturuyor. Özellikle kuzey yarımkürede haziran ayından kasım ayı sonuna kadar orman yangınlarının başlıca nedeni mevsimsel sebeplerdir. Dünyada meydana gelen 156 bin orman yangını sonucunda 20 milyon hektar alan zarar görmüştür.” şeklinde konuştu.

 

Orman yangınlarıyla mücadelenin önemine de değinen Gedik, “Orman yangınlarına karşı ormanlarımızın içerisinde yangın emniyet yolları oluşturuyoruz. Bu yollar hem orman yangınlarına müdahale sırasında önemli bir yer tutuyor hem de yangınının daha fazla yayılmasını engelliyor.” dedi.

 

Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven Öğr. Gör. Gedik'e teşekkür belgesi verdi.
 



Haber Tarihi : 24.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER