Amacımız Sivas’ta AR-GE Potansiyelini Artırmak

 Üniversitemiz, KÜSİ, KOSGEB, TEKNOKENT, Proje Destek Ofisi iş birliğiyle toplantı düzenlenerek akademisyenlere, AR-GE Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri bilgilendirme ve proje hazırlama ile ilgili bilgiler verildi.

 

Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB KOBİ Uzmanı Eğitmen Yasin Alper Sur ve çok sayıda akademisyen katıldı.

 

Yapılacak faaliyetin proje yazma eğitimi olduğunu belirten KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir, “Bizim faaliyetlerimiz arasında aslında projelerin nitelik ve niceliğinin artırılması da yer alıyor. Üniversitede zaten bu proje hazırlama konusunda bir destek birimi olan Proje Destek Ofisi mevcut. Amacımız burada Sivas’ta hem AR-GE potansiyelinin artırılması, bunun göstergesi olanda proje başvuru sayısı ve devamında proje kabul sayısı bunu artırabilmek için çaba sarf ediyoruz. Projenin olması demek; firmaların, akademisyenlerin, yeni girişimcilerin, öğrencilerimizin daha dinamik kalmalarını araştırma geliştirmeden kopmamalarını sağlayacaktır. Bu bağlamda 3 tane kurs düzenlemek istiyoruz.” diye ifade etti.

 

“KOSGEB’den Destek Alabilmek İçin KOSGEB’in Desteklediği Sektörler İçerisinde Yer Alması Gerekiyor”

 

 KOSGEB KOBİ Uzmanı Eğitmen Yasin Alper Sur, ”Projede ilk ve en önemli unsur ARGE ve inovasyondur. Bu AR-GE ve inovasyon kapsamında KOSGEB’in hangi destekleri sunduğu ve bu destekleri hangi şartlarda ve hangi süreç içerisinde sunduğunu konusunda bilgilendirme yapmak. KOBİ dediğimiz vasıf, 250’den az çalışan istihdam eden ve yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 125 milyon TL’yi geçmeyen işletmelere biz KOBİ diyoruz. Her bu şartı sağlayan işletme KOBİ olarak sayılıyor; ama KOSGEB’den destek alamıyor. KOSGEB’den destek alabilmek için, KOSGEB’in desteklediği sektörler içerisinde yer alması gerekiyor.” dedi.

 

Program söyleşi şeklinde devam etti.



Haber Tarihi : 13.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER