Turnuvalar Sona Erdi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan fakülteler arası öğrenci futbol, voleybol ve basketbol turnuvaları sona erdi.

Çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda gerçekleşen final maçları sonucunda Futbol Şampiyonası, Voleybol Erkek Müsabakası Şampiyonası, Voleybol Kadın Müsabakası ve Basketbol Müsabakası  şampiyonlarına kupaları Sağlık kültür Spor Daire Başkan Vekili Muammer Çırçır tarafından takdim edildi.

Futbol Müsabakaları Şampiyonu: Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve lig usulü şeklinde oynanan Üniversitemiz Fakülte- Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları arası futbol müsabakalarına sona erdi.

Futbol Şampiyonasına Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu, Sivas Meslek Yüksekokulu ve Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulları takımları katılmıştır.

Turnuvanın yarı finalinde Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu- Eczacılık Fakülte maçı, Sivas Meslek Yüksekokulu- Edebiyat Fakültesi maçı sonucunda finalde Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu ile Sivas Meslek Yüksekokulu kaldı.

Final maçı sonucunda Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu, Sivas Meslek Yüksekokulu’nu 2 – 0 yenerek turnuvanın şampiyonu olmayı başardı.

Voleybol Erkek Müsabakaları Şampiyonu: Mühendislik Fakültesi

Voleybol Erkek Müsabakaları Şampiyonasına Veterinerlik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İİBF, Eğitim Fakültesi, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu ve Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu takımları katılmıştır.

Finalde karşılaşan Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi karşılaşması 3 – 2 skorla sona ermiş ve Mühendislik Fakültesi turnuvanın şampiyona olmuştur. 2. Si Eğitim Fak. 3. Suşehri Timur Karabal MYO olmuştur.

Voleybol Bayan Müsabakaları Şampiyonu: Sağlık Hizmetleri MYO

Voleybol Bayan Müsabakaları Şampiyonasına Veteriner Fakültesi, İİBF, Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO, Cumhuriyet MYO, Suşehri Timur Karabal MYO takımları katılmıştır.

Finalde karşılaşan Sağlık Hizmetleri MYO, Mühendislik Fakültesi karşılaşması 3 – 2 skorla sona ermiş ve Sağlık Hizmetleri MYO Turnuvanın şampiyona olmuştur. 2. Si Mühendislik Fakültesi 3. Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri olmuştur.

Basketbol Müsabakaları Şampiyonu: Tıp Fakültesi

Basketbol Müsabakaları Şampiyonasına Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İ.İ.B. Fakültesi, Veteriner Fakültesi takımları katılmıştır.

Turnuvaların finalinde Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesini 73–26 kazanarak turnuvanın şampiyonu olmuştur. Turnuva 2. Veteriner Fakültesi, turnuva 3. ise Cumhuriyet MYO’nu 33–20 yenen Eczacılık Fakültesi olmuştur.

Haber Tarihi : 07.05.2019