Hayvan Hastanesi’nden Rekor Tedavi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde 2019 yılı oldukça yoğun geçti. Hastane bünyesinde verilen hizmetlerle yıl boyunca yaklaşık 2700 başvuruya cevap verildi. 

 

İç Hastalıkları Anabilim Dalında sıklıkla görülen bulaşıcı, öldürücü viral ve bakteriyel hastalıklara yakalanan başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvan büyük bir titizlikle yürütülen tedavi neticesinde sağlıklarına kavuşurken, koruyucu hekimlik hizmetleri çerçevesinde parazitler ve zoonoz hastalıklarla mücadeleye de devam edildi. Anabilim dalına çiftlik hayvanlarını tedavi ettirmek için başvuruda bulunan yetiştiricilerin sorunları belirlenerek hayvanlarına etkin tedavi yöntemleri uygulandı. 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İlker Şen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hayvan hastanemize getirilen kedi, köpek, egzotik hayvanlar, yaban hayatı hayvanları ve çiftlik hayvanları, güncel tanı ve tedavi yöntemleri ile yüzlerce operasyon ve müdahalelerle sağlıklarına kavuşturulmakta. Sadece Sivas değil Tokat, Yozgat, Kayseri, Erzincan gibi çevre iller başta olmak üzere, Ankara, İstanbul, Denizli, Erzurum, Elazığ, Afyon, Tunceli, Ordu, Giresun ve Trabzon’un da dâhil olduğu birçok ilden operasyon için kliniğimize yapılan başvurularla birçok başarılı operasyon gerçekleştirilerek hayvanlarımız sağlıklarına kavuşturuldu.” dedi.

 

Doğum ve Jinekoloji Bölümüne gelen hastalara ultrasonla gebelik muayenesi, kısırlaştırma, memeye genital organ tümör cerrahisi gibi operatif müdahalelerin de gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi İlker Şen, yapılan sezaryen operasyonları ile de 100’e yakın yavrunun dünyaya gelmesine vesile olduklarını ifade etti.

 

Dr. Şen, “Patoloji ve Mikrobiyoloji Anabilim Dallarında tanı amaçlı nekropsi, histopatolojik ve mikrobiyolojik muayene, etken izolasyon ve identifikasyon hizmetleri ile bölge yetiştiricilerinin sürülerinde meydana gelen hastalıkların tedavisine yardımcı olundu.” dedi.

 

Suni Tohumlama Yoluyla Kangal Köpek Irkının Genetiği Korunuyor

 

Dr. Öğr. Üyesi İlker Şen, Sivas’ımızın marka değeri olan Kangal köpeklerinin suni tohumlama yoluyla, ırkın genetiği korunarak gebelik sayısının artırılmasına, Suni Tohumlama ve Dölerme Anabilim Dalının çalışmalarıyla devam edildiğini söyleyerek 2019 yılında 150 civarında Kangal köpeği yavrusunun genetiği bozulmadan dünyaya geldiğini ifade etti.



Haber Tarihi : 04.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER