İİBF Mezuniyet Töreni Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)  Mezuniyet Töreni yapıldı.

 

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonunda gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yüksel Aydın, İİBF Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mualla Akçadağ, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program mini konserle devam etti. Konserin ardından konuşmalara geçildi.
 

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılıç “Hem sevinç hem hüznü bir arada yaşıyoruz, çünkü öğrencilerimizle üniversitemiz bir anlam kazanıyor. Öğrenci yetiştirip mezun olma aşamasına getirmek hakikaten zor bir süreç. Akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum onlar sadece öğrencilerimize bir şeyler öğretmekle kalmadılar aynı zamanda onların dertlerine ortak oldular. Velilerimiz bu gurur tablosunun görünmez kahramanları. Onların çocukları üzerinde emekleri çok fazla. İkinci teşekkürümü onlara etmek istiyorum ve son teşekkürüm de mezun olan öğrencilerimize. Yolunuz da bahtınız da açık olsun. ” dedi.


İİBF Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Akçadağ “Bugün burada salgın sonrası ilk mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemizden mezun olacak öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Öğrencilerimiz eğitim hayatlarında önemli bir dönüm noktası olan üniversite eğitimini başarıyla tamamladı. Artık önlerinde kendileri, siz aileleri ve ülkemiz adına yapacakları çok iş var. Her son bir başlangıçtır düşüncesiyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

 

Törende fakülte birinci, ikinci ve üçüncülerine diplomaları ile plaketlerini Rektör Yardımcısı Kılıç, Rektör Danışmanı Aydın ve Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derya Fatma Biçer verdi.

 

Mezuniyet töreni öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla son buldu.



Haber Tarihi : 28.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER