Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü Mesajı

Millî Şair’imiz Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 12 Mart 1921’de “millî marşımız” olarak kabul edilen İstiklal Marşı, yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği azmin, bağımsızlık aşkının ve hür yaşama iradesinin en parlak ve en güçlü ifadesidir.

 

İstiklal Marşı’mız, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, manevî değerlerini, millî kimliğini, vatan sevgisini en müstesna şekilde anlatan eşsiz bir başyapıttır. 
Bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.

 

Türk milletinin büyük bir fedakarlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesi’ni en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşı’mız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve muvaffakiyet gücünü ebedileştirmiştir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle;  İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünü can u gönülden kutluyor, Millî Mücadele’nin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” temennisinde bulunan Millî Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.
 



Haber Tarihi : 11.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER