Siber Güvenlikte Adres Sivas Oluyor

Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün siber konusunda bilgi ve tecrübe sahibi nitelikli bireylere olan ihtiyaç artmaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde görevli aynı zamanda Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Mercan bu konuda gerçekleştirecekleri proje hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Doç. Dr. Mercan proje kapsamında yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayacak olan 2020 yılında başvurusunu tamamladığımız 2023 yılında onaylanan projemizle, 30 NEET’İ (Ne istihdamda ne eğitimde olan gençler) Siber Güvenlik alanında aranan elemanlar olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Çünkü güvenlik olgusu günümüzde ekonomik, askeri, teknolojik ve dijital dönüşüm faktörlerini içerecek şekilde genişlemiştir. Bu nedenle ülke olarak ihtiyaç duyacağımız alanlarda adım atmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitime değinen Doç. Dr. Mercan konuşmasında, “Eğitimlerin uygulamalı eğitim olması temel hedefimizdir. Bu nedenle 4 ay uygulamalı teorik eğitim sonrasında, 3 ay bilişim firmalarında staj yapmaları ve ulusal siber güvenlik ekosistemine hızlı bir entegrasyonun yapılması sağlanacaktır. Böylece sürdürülebilir bir işgücü elde edilmiş olacaktır. Eğitim sonunda arkadaşlarımızın ‘Siber Güvenlik Olay Analisti’ yeterliliğine sahip olmalarını bekliyoruz. Bu amaçla siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra siber güvenlik olay yönetimi, güvenlik teknolojileri operasyonları, sızma testleri, ağ güvenliği gibi konularda da eğitim verilecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Doç. Dr. Mercan son olarak, projede adaylara ileri girişimcilik konusunda kapsamlı bir eğitim verileceğinden bahsederek, bölgemizde girişimciliğin arttırılması amacı ile katılımcılara verilecek eğitimle en az %10 unun kendi işletmesini kurması yönünde çalışmalar yapacaklarını ve Teknokent olarak proje dışında da ek destekler sağlayacaklarını belirtti. 



Haber Tarihi : 08.08.2023

AYLARA GÖRE HABERLER