Doç. Dr. Demir’in COST Projesi Kabul Edildi

 

Doç. Dr. İlkay Demir’in Kasım-2020’de başvurusu yapılan COST proje önerisi kabul edildi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Nanoteknoloji Mühendisliği üyelerinden ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlkay Demir’in Yönetim Komitesi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi olarak görev aldığı, Kasım-2020’de başvurusu yapılan COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) Aksiyonu önerisi kabul edildi.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Demir, proje ile EurOPean NEtwork foR Innovative and Advanced Epitaxy” (OPERA) isimli ve OC-2020-1-24657 numaralı COST Aksiyonu ile 4 yıl boyunca 32 ülkeden “Epitaksi” alanında çalışan ilgili bilim insanlarını toplantı, çalıştay, konferans, ziyaretler ve diğer bilimsel etkinlikler ile bir araya getirip etkileşimi arttırarak yenilikçi ve ileri düzeyde kristal ve yeni nesil aygıtların üretilmesi amaçlandığını söyledi.

 

Doç. Dr. Demir: “Geliştirilecek iş birliklerinin ülkemize özellikle katma değeri yüksek stratejik ürün teknolojisi bakımından önemli katkılar sağlayacak ve COST projelerinin devamında yüksek bütçeli Avrupa Birliği projelerinin de önü açılacak.” ifadesini kullandı.

 



Haber Tarihi : 28.05.2021

AYLARA GÖRE HABERLER