1.Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi Sona Erdi

25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Turizm Fakültemizin ev sahipliğinde “1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi” düzenlendi. Kongre boyunca yurt dışından ve yurt içinden birçok akademisyen konuyla ilgili sunum yaptılar.

 

Kongrenin son günü gerçekleştirilen deklarasyonda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu tarafından Turizm Haftası’nın hemen sonrasında yer alan ve TBMM’de ilk ve tek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hemen sonrasındaki sürecin devamı niteliğinde olan 27 Nisan’ın, bundan böyle “Dünya Çocuk Dostu Turizm Günü” olarak kutlanmasını önerdi.

 

Prof. Dr. Ahıpaşaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk dostu turizm, çocukların her türlü şiddetten uzak, sağlıklı olabildikleri, oynayıp öğrenebildikleri ve güven içinde olabildikleri turist ortamlardır. Mutlu, keyifli bir tatil ortamı aynı zamanda çeşitli oyunlarla ve sıcak temaslarla çocukların birbirlerini tanıyabilecekleri ve uzun sürecek dostlukları başlatabilecekleri zemini sağlamaktır. Turizm bir yandan çocuklar için pozitif bir iletişim ve gelişme ortamı oluştururken, öte yandan da turizmin çocukların istismarına izin vermeyecek şekilde düzenlenmesine özen gösterilmelidir. Çocuk hakkının ve çocukların şiddetten korunma haklarının da sağlanması gerekir.” dedi.

 

Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu konuşmasının devamında, “Ayrıca bu kongrede ortaya çıkan ortak görüşün en önemli vurgu noktası da “Çocuk Dostu Turizm İşletmesi” kriterlerinin belirlenmesi ve bu kriterlere uygun donanıma sahip işletmelerin özel bir işaret ile ödüllendirilmesidir. Bu konuda önerilen logo “Gülen Çocuk” olmuştur. Gülen çocuk logosuna sahip olmak için işletmelerin personel, sağlık, malzeme, kültür, beslenme, güvenlik, aktivite ve benzeri birçok konuda sağlamaları gereken minimum koşulları sağlamalıdır. Kongrenin kapanışında bu konuda gerekli çalışmaların başlatılması için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dünya Turizm Örgütüne gerekli başvurular yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 



Haber Tarihi : 15.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER