Şampiyon Taha Akgül’e Rektörümüzden Diploma

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yüksek Lisans öğrenciliğini başarı ile tamamlayan Taha Akgül diplomasını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’dan aldı.


Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.


Spordaki başarısının yanında akademik alanda da başarılı bir şekilde yoluna devam eden Türkiye’nin ve Sivas’ın gururu Avrupa Şampiyonu Taha Akgül ziyarette yaptığı konuşmada, “Sayın Rektörüme teşekkür ediyorum. Her şampiyon olmamdan önce ülkemizi sonra Sivas’ı daha sonra ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesini temsil ediyorum. Hamdolsun yüksek lisansımı da bitirdim. Diplomamı sağ olsun bu gün Sayın Rektörümüz teslim etti. İnşallah yabancı dil sınavını da halledip doktora için yine kendi üniversitemizde kariyerimi geliştirmeyi düşünüyorum. Hem mektepli hem alaylı olarak Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Taha Akgül bir başarıya daha imza attı. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağını biliyoruz. Bizim için sevindirici bir durum. Hem hemşerimiz olması hem de Üniversitemizde yüksek lisans yapıyor olması. İnşallah bundan sonra üniversitemizde doktorasına da devam edecek. 7’nci kez Avrupa Şampiyonu olması önemli fakat bunun sayısının daha da çoğalacağını biliyoruz. Taha Akgül’ü tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


Ziyaret toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.



Haber Tarihi : 25.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER