Depremzede Anne 21 Gün Sonra Umut Bebeğine Kavuştu

Kendi çabaları ile enkazdan çıkarak sağ kurtuldu. Yakınlarına bebeğinin de enkaz altında olduğunu bildirmesi üzerine ekiplerin yaptığı çalışma sonrası 2 aylık Umut Kılınç da sağ kurtarıldı. Ayrı hastanelerde tedavileri süren anne ve bebeği, bugün Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 21 gün sonra kavuştu. 

 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ilk depremde evlerinde bulunan Anne Bedia ile çocukları Neziha (7), Cafer Efe (5) ile 2 aylık Umut, evden çıkarak kurtuldu. 

 

Olayın ardından Umut Kılınç isimli bebek Elbistan Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olan Anne Bedia Kılınç ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine getirilerek Plastik Cerrahi Servisinde tedavi altına alındı. 

 

Bebek Umut Kılınç'ın Elbistan'da olduğunun tespiti üzerine Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Umut Kılınç'ın annesine kavuşması için Sivas'a getirildi. Anne ile bebeğinin kavuştuğu sırada duygu dolu anlar yaşandı.

 

Bebeğine sarılarak gözyaşı döken anne Kılınç, "Hem mutluyum, hem hüzünlüyüm. Bir tarafım eksik, bir tarafım ise Allah'a şükrediyorum. Üç çocuğumu bana bağışladığı için Rabb’ime binlerce şükrediyorum. Eşimi, ablamı ve çocuklarımın dedesini kaybettik. Hem sevinçli hem de hüzünlüyüm. Depremden beri çocuğumu görmüyorum. En son 10 dakika önce mamasını verdim yatırdım. Çok şükür sağlık durumu iyi. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. Eşimin yokluğunu bunlarla dolduracağım. " dedi. 

 

Anne Bedia Kılınç'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Ömer Tamer Doğan ise, "Vücudun çeşitli yerlerinde ezilmeye bağlı yaralanmalar olduğu için gerekli tedaviyi yaptık. Şu an gayet iyi durumda, yaraları iyileşmeye başladı. Bu hafta içerisinde yaraların iyileşmesini ve taburcu olmasını planlıyoruz. Tabii böyle durumlarda bir bebeğin annesine kavuşması büyük acılar içerisinde az da olsa yüreğimize bir miktar su serpti.” dedi.
 



Haber Tarihi : 27.02.2023

AYLARA GÖRE HABERLER