“Otomotiv Teknoloji Günleri”

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği tarafından “Otomotiv Teknoloji Günleri” düzenlendi.

Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Sivas Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Can, TSE Araç Kontrol Merkezi İşletmeleri Grup Başkanı Bekir Sıddık Köylü katıldı.

Açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, teknolojinin önemine değinerek son yıllarda otomotiv sektörünün ülkemiz için gerekliliğine vurgu yaptı.

Açış konuşmasının ardından Bekir Sıddık Köylü konferans verdi.

Köylü konuşmasında “II. Beyazıd Han zamanında yayımladığı fermanla tuz, ekmek, sebze, yumurta, süt, yoğurt o günün değerleri neyse bunların kriterlerini, teknik özelliklerini belirlemiş. Burada bir standart olarak, dünyada ilk standart olarak yayınlanmış bir doküman var. Ecdadımız standardını 1502 yılında yayınlamış. TSE sadece kendine özgü muayene yapmıyor. Onun yaptığı muayenelerin kontrolleri de TURKAK tarafından denetleniyor.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 17.12.2018