Kadın, Güç ve Mutluluk Paneli Düzenlendi

                                                                             
 
  Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından "Kadın, Güç ve Mutluluk " adlı panel düzenlendi.
  
 “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı İhsan Hubbezoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
 
 Panelin açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, “25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’dür. 1960 yılında iki kız kardeşin tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiştir. Biz bugün şiddeti konuşmayacağız, bugün sadece kadın güç ve mutluluğu konuşacağız.” dedi.
 
  “Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır”
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Artık kadına şiddeti değil, toplumda kadının ne kadar güçlü olduğunu konuşmalıyız. Kadınlarımız bizim için elbette çok değerlidir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü bir dönemde ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır.’ ifadesi bizler için Peygamberimizin çok önemli bir mesajıdır. 
 Sahabeden birisi bir gün Peygamber efendimize sorar: ‘Ben kime iyilik yapayım.’ Resulullah ‘Annene’ der. Sonra tekrar kime diye sorduğunda tekrar ‘Annene’ der. Adam tekrar sorar; Resulullah tekrar ‘Annene’ der. Adam tekrar sorunca Resulullah bu sefer ‘Babana’  ifadesi de bizim için çok önemlidir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır. Biz bu anlamda kadınlarımızın öneminin farkındayız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
 
 
 “Sevginin açmadığı hiçbir kapı yoktur”
 
 Belediye Başkanı Sami Aydın ise kadına hem Peygamber Efendimizin ifadelerinde hem inancımızda hem tarihî geçmişimizde hem de kültürümüzde büyük önem verildiğini ifade ederek, “Ancak toplum içerisinde zaman zaman kadına yönelik şiddet, kadına verilen değerin geri plana düşürüldüğünü hissettirmektedir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplumda kadına yönelik şiddet de azalma gösterecektir.” dedi.
 
 Panel başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş'ın yaptığı panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Eken ve Psikolog/Psikoterapist Ersin Akkurt konuşmacı olarak katıldılar.
 
 Panel sonunda Belediye Başkanı Sami Aydın ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim ettiler.
 

 



Haber Tarihi : 28.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER