Tıp Kaynaklarına Erişim Ve Klinik Çözümler Kullanıcı Eğitimi Programı Çevrimiçi Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü webinar üzerinden düzenli eğitim seminerleri başlattı.

 

Bu kapsamda en çok ihtiyaç duyulan konulardan birisi olan bilimsel makale yazımında veri kaynaklarının kullanımı konusu ele alındı. 

 

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyde Akın Polat seminerin açılışında yaptığı konuşmada tıp kaynaklarının pek çok veri tabanı olduğunu ancak makale yazımında güncel verilerin önemli olduğunu belirtti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bu veri tabanına erişim abonesi olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, “Çok önemli bir veri tabanı. Önemi, sürekli güncel olması. Binlerce uzman tarafından kanıta dayalı olarak sürekli güncellenmesi. Ve dünyada en çok kullanılan bilgi -  veri tabanları arasında geliyor. Bu yönüyle önemli. Üniversitemiz bu veri tabanına abone. Ama sınırlı sayıda kullanıcı üniversitemizde bu veri tabanından faydalanıyor. Kullanılmamasının sebebi; bir kısmı bu veri tabanından haberi yok, bir kısmı nasıl olacağını bilmiyor. O nedenle biz bu programın faydalı olacağını düşünüyoruz. Bütün akademisyenlerimiz ve özellikle lisansüstü öğrencilerimizin kullanması için bu programı düzenledik.” dedi.

 

Programa uzaktan erişimle katılan Eğitim Uzmanı Ezgi Baz. UpToDate veri tabanının nasıl kullanılacağını, içeriklere nasıl erişileceğini ve içerikte aranılan bilgilerin bilimsel çalışmalarda nasıl kullanılacağını ayrıntılı olarak anlattı.

 

Eğitimin video kaydı yeniden izlemek isteyenler için webinar.cumhuriyet.edu.tr  adresinden erişime açıldı.
 



Haber Tarihi : 06.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER