Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız' a "Uluslararası Yunus Emre Ödülü"

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu”na katıldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumuna Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız “Ana Hatlarıyla 13. Yüzyılda Anadolu´nun Siyasi, Sosyal ve Kültürel Durumu”, Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever “Yunus Mektebinin Coşkun Şairi: Bursalı Âşık Yunus”, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yıldırım “Aşkın İki Yüzü yahut Yunus´ta Mevlâna Tesiri” ve Doç. Dr. Siraceddin Haci “Yunus Emre´ye Göre Sözün Deyeri” başlıklı tebliğleri sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız başkanlık yaptığı sempozyumda yaptığı konuşmada, “Dilden dile dolaşan Yunus Emre’nin şiirleri hem şiir hem de ilahi olarak Anadolu’da İslam’ın anlatılmasında ve anlaşılmasında çok önemli rol oynamıştır. Anadolu’nun İslam ile yoğurulup mayalanmasında Yunus Emre’nin önemi çok büyüktür. Yunus Emre’den sonra gelen şairler daha çok onu taklit etmişlerdir.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç´ın başkanlık ettiği ikinci oturumda ise Prof. Dr. Abdullah Kahraman “Yunus´un Şiirlerinde Hikmet-i Teşri (İbadetlerin Sırları)”, Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Öksüz “Yunus Vadisi´nde Bir Öncü Şair: Kaygusuz Abdal”, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dağlı “Aşk Terimine Yunus Emre´nin Dilinde Yüklenen Edebi Tasarımlar”, Doç. Dr. Galib Sayilov “Yunus Emre Şiirlerinde Folklor Motifleri” ve Arş. Gör. Alper Ay Yunus Emre “Hoca Ahmed Yesevi´den Yunus Emre´ye Ölüm Düşüncesi” başlıklı bildirileri sundu.

Sempozyum sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´a “2017 Yılı Yunus Emre Kültür Ödülü” takdim edildi.

Sempozyum toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

www.youtube.com/watch KANAL 52

 



Haber Tarihi : 09.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER