40 Saniyede Hayata Dönüş

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Mavi Kod (Hayati Risk) tatbikatı yapıldı.


Hastanemizin hizmet kalitesini artırmak amacıyla yıl içerisinde birçok tatbikat yapılmakta olup bunlara bir yenisi daha eklendi. Hazırlanan tatbikatta serviste durumu kötüleşerek acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastaların yaşama döndürülmesi için önem arz eden Mavi Kod - 2222 (Hayati Risk) uygulamasına tüm hastane personelinin uyum sağlayarak hastaya en kısa sürede müdahale etmesini sağlamak amaçlandı ve bu doğrultuda hastanemiz Kalite Birimi tarafından “Mavi Kod -2222 (Hayati Risk) tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Gerçeği aratmayan tatbikatın senaryosuna göre; Üniversitemiz Hastanesi Radyoloji Onkolojisi servisinde tedavi gören hastanın aniden durumunun kötüleşmesi üzerine görevli hemşirenin Mavi Kod (Hayati Risk) çağrısı vermesiyle birlikte, acil serviste görevli Mavi Kod ekibinin olay yerine gelerek hastaya ilk müdahaleyi yapmasının ardından hasta acil serviste bulunan, yoğun bakım servisine götürülerek orada yapılan tıbbi müdahalenin ardından hastanın hayata geri döndürülmesi tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

 

Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istediklerini belirten Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalite Birimi Sorumlusu Gülsüm Oflaz, “Bugün burada sağlıkta kalite standartları gereği Mavi Kod - 2222 (Hayati Risk) tatbikatını gerçekleştirdik. Senaryo gereği Onkoloji biriminde durumu kötüleşen bir hasta için mavi kod çağrısında bulunduk. Acil servis Mavi Kod ekiplerimiz 40 saniye gibi çok iyi bir sürede Onkoloji birimine gelerek hastaya gerekli müdahaleyi yapıp hastanın acil servise transferini gerçekleştirdiler. Burada Mavi Kod ekiplerinin acil hastalara müdahale sürelerini ve müdahale şekillerini görmek istedik. Mavi Kod tatbikatında hastaya müdahale süresi normalde üç dakikada yapılır. Bizim arkadaşlarımız ise bu sürenin çok çok altında kırk saniye gibi bir zamanda hastaya müdahale etti. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.



Haber Tarihi : 19.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER