Doktoruna Madalyasını Hediye Etti

 

Ameliyatını gerçekleştiren doktora, Avrupa Şampiyonası madalyasını hediye etti

 

15 yıldır Wushu sporu ile ilgilenen 5 Avrupa ve 60 Türkiye Şampiyonluğu bulunan bir süre önce de sakatlanan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mervenur Dama ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Dama, kendisini sakatlıktan kurtaran ve ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Zekeriya Öztemür'e son Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyasını hediye etti.

 

Kentte yaşayan Abdulkadir ve Nurhan Dama çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Mervenur Dama, 5 yaşında Wushu sporu eğitimi almaya başladı. Bir süre sonra yarışmalara katılan Dama, 15 yılda 60 kez Türkiye Şampiyonu, 5 kez Avrupa Şampiyonu ve 1 kez de Dünya Çocuk Oyunları 3'üncüsü oldu. Türkiye Wushu Milli Takımı’nda yer alan ve ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Dama, 15 gün önce antrenman yaparken sol dizinde menüsküs yırtığı meydana geldi. Dama, sakatlığı sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'na başvurdu. Burada Prof. Dr. Zekeriya Öztemür tarafından muayene edilen Dama, ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Dama'nın dizinde bulunan yırtık dikildi. Dama ise ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Öztemür'e son Avrupa Şamopiyonası'nda kazandığı altın madalyasını hediye etti.

 

'Beni Çok Çok Mutlu Etti'

 

Ameliyat hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, "Merve takip ettiğimiz bir sporcumuz, dizinde bir menüsküs yırtığı şikayeti vardı. Bu dikilerek, başarılı bir operasyon geçirdi. İnşallah birkaç ay sonra daha başarılı bir şekilde spora döneceğini tahmin ediyoruz. Beni çok çok mutlu etti. Az önce annesi ile de konuştum. Sabaha kadar ben bu madalyayı alıp almamayı düşündüm ama annesi almazsam Mervenur'un çok üzüleceğini söyledi. Onu odamın en güzel yerinde saklayacağım. Ama ondan daha büyük başarılar bekliyoruz. Tedavisi devam edecek zaten kendisi fizyoterapi öğrencimiz aynı zamanda fizyoterapist olacak. Yakında kendi tedavisini birlikte yapacağız. Hem meslektaşımız hem de sporcumuz olacak. İnşallah daha güzel yerlere gelecek" dedi.

 

'Üzücü Bir Sakatlık Geçirdim'

 

Mervenur Dama ise,  "Yaklaşık 15 senedir Türkiye Wushu Milli Takımı’ndayım. Üzücü bir sakatlık geçirdim. Tabi iyi bir doktorum olduğunu bildiğim için gönül rahatlığı ile Zekeriya Bey’e ameliyat oldum. İnşallah bundan sonra da iyileşip güzel başarılar elde edeceğim. En son yarışmada kazandığım madalyayı hocama takdim ettim. O da odasında saklayacağını söyledi ve beni çok mutlu etti." diye konuştu.


 

 



Haber Tarihi : 26.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER