Rektör Yıldız TÜBİTAK’tan Destek Alan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına, 2021 yılının 1’inci döneminde yapılan başvuruları kabul edilen öğrencilerle ve danışman hocalarıyla bir araya geldi.

 

Buna göre Destekleme Programına yapılan başvurulardan 6’sı Tıp Fakültesi, 6’sı Fen Fakültesi, 4’ü Eczacılık Fakültesi, 1’i Mühendislik Fakültesi, 1’i Eğitim Fakültesi ve 1’i Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 19 proje kabul edildi.

 

Projeleri kabul edilen başvuruculardan Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Sema Gündoğdu’nun projesi ön lisans  bazında kabul gören ilk projeler arasında yer alıyor.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş öğrencilerle ve danışman hocalarıyla Senato Toplantı Salonunda bir araya geldiler.

 

Rektör Yıldız yaptığı konuşmada “Geçen yıl da kabul edilen öğrenci projeleri için toplantı gerçekleştirmiştik. İnşallah bu sayı daha da artarak devam edecek. Üniversitemiz açısından önemli olduğu kadar öğrencilerimiz açısından da önemli. Çünkü mezun olduklarında herhangi bir yerde çalışırken bu projelerin önemi bir kez daha anlaşılacak ve daha iyi işler yapacaklar.” dedi. 

 

Konuşmasının sonunda Rektör Yıldız, “Biz bilimsel çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemiştik. Hocalarımızın çalışmalarına destek veriyorduk, lisans öğrencilerimizin çalışmalarını da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) Birimi üzerinden destekliyoruz. Bu tür projeler bir üniversite için elbette önemli. Danışman hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

 

Danışman hocalardan Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy ise “CÜBAP’ın akademisyen ve öğrenci projelerine desteği son dönemde arttı. Bilimsel başarı ciddi anlamda takdir ediliyor ve başarılı olanlara öncelik veriliyor.” şeklinde konuştu.

 

Öğrenciler ise verilen desteğin çok önemli olduğunu, bu destekler sayesinde özgüvenli bir şekilde çalışma yaptıklarını kaydettiler.

 

Program sonunda Rektör Yıldız danışman hocalara ve öğrencilere hediye verdi.



Haber Tarihi : 12.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER