Üniversitemiz ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Arasında Bilimsel Güç Birliği

45 yıllık köklü bir geçmişe sahip üniversitemiz, ülkemizdeki çeşitli üniversitelerle bilim, eğitim, sanat, spor ve kültürel alanlardaki akademik işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.


Bu kapsamda Üniversitemiz, Kayseri Erciyes Üniversitesi ile bilimsel işbirliği protokolü imzaladı.


Bilimsel İşbirliği Protokolünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış imzaladı.


İmzalanan bilimsel işbirliği protokolü, Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK) arasında eğitim, araştırma, laboratuvar imkânları ve kaynaklarının ortaklaşa kullanımını kapsıyor.


Öğrenci ve öğretim üyesi değişimine de imkân tanıyan protokol, iki üniversite arasında birlikte çalışma yapılacak olan bilim dallarını önceden bildirmek kaydıyla öğretim üyesi değişimi, bunun yanı sıra belirlenen kontenjan ve koşullar dâhilinde staj için karşılıklı öğrenci değişimi de yapılabilecek.


Protokolün amacından bahseden Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Berk, “Doktora çalışmalarımın bir kısmını Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde ve yine GENKÖK’ün Uluslararası işbirliği yaptığı Rotterdam, Hollanda’da Erasmus Medikal Center Nöroendokrinoloji laboratuvarlarında gerçekleştirdim. Bu çalışmalar neticesinde şahsım ve Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul’un öncülüğünde, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın destekleriyle Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz ve GENKÖK arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol uzun süreli veya kısa süreli öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile ulusal ve uluslararası projelerde her iki tarafın da laboratuvarlar imkânlarının ve kaynakların ortaklaşa kullanılmasını kapsamaktadır. Aynı zamanda da öğrenci stajı için de güzel bir imkân oluşturmaktadır. Bu protokolün akademik çalışmalar için öğretim üyesi arkadaşlara ve öğrencilere çok katkı sunacağını umut etmekteyiz.” dedi.

 



Haber Tarihi : 26.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER