İş Dünyasından Kadınlar Üniversitemizde Buluştu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü tarafından  “İş Dünyasında Kadınlar” konulu panel gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen panele, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve kulüp Danışmanı Prof. Dr. Berrin Filizöz, konuklar TOBB Girişimci Kadınlar Kurulu İç Anadolu Başkanı Gülper Gündüz Yassı, Elsa Kapı kurucusu Arife Güler, Cardcert Holding baş denetçisi Bahar Yıldırım, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Berrin Filizöz, “Biz bu serinin ilkini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sivaslı kadın girişimciler ile başlatmıştık. Farkındalık oluşturmak adına kadın girişimi konusunda panel, konferans ve seminerler düzenlemeyi misyon edindik. Değerli öğrencilerim, girişimcilik adına başarı hikâyeleri ya da başarısızlık hikâyelerini dinlemenizin sizin ufkunuzu genişletebilmek adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla kulübümüz etkinliklerinde bu tür başarı hikâyelerini sizlerle buluşturarak sizlere bir kapı açacağı düşüncesiyle bu serilere devam edeceğiz. İnşallah daha ileriki zamanlarda farklı başarılı kadın girişimciler ve diğer girişimcilerin sizlerle buluşmasını sağlayacağız.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü başkanı Hasan Hüseyin Yıldırım, “Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü olarak “İş Dünyasında Kadınlar” adlı etkinlik serisi yapmak istiyoruz.  Bu ikinci etkinliğimiz. Kendimize misyon edindiğimiz bir diğer konu ise bu seriyi devamlı hale getirmek ve iş dünyasının bütün paydaşlarını sizlerle bir araya getirmek. Genç Girişimcilik ve Kariyer Kulübü olarak birinci yaşımızı kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından konuşmacılar Gülper Gündüz Yassı, Arife Güler ve Bahar Yıldırım iş dünyasında kadın olmanın zorluklarını ve avantajlarını anlattılar.

 

Başarısız olmaktan korkmamak gerektiğini söyleyen konuşmacılar önemli olanın yılmadan çalışmak gerektiğini söylediler.

 

Sabır ve prensipli olmanın iş dünyasında en önemli hasletlerden olduğunu vurgulayan konuklar zirvede kalmanın zirveye çıkmaktan daha zor olduğunu kaydettiler.



Haber Tarihi : 06.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER