Üniversitemize 595 Yeni Kadro Tahsisi Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımıza personel kadrosu desteği sağlandı.

 

 

Tıp Fakültesi bulunan Üniversitelere 8.635 sözleşmeli personel ile 5.865 sürekli personel kadrosu olmak üzere 14.000 kadro tahsis edilirken Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın girişimleri neticesinde 43 üniversiteye yapılan kadro tahsislerinde 395 sözleşmeli ve 200 sürekli işçi kadrosu olmak üzere toplam 595 kadro ile üniversitemiz en fazla kadro tahsisi yapılan üniversiteler sıralamasında beşinci oldu.

 

İlimize ve Üniversitemize katlı sağlayacak çalışmaları bizzat takip eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Ankara’daki çeşitli bakanlık bürokratları ile temaslarını sürdürmekte iken Koronavirüs sebebiyle seyahatlerin kısıtlı olduğu bu günlerde online bağlantılar veya telefon aracılığıyla yapılan çalışmaların hatırı sayılır bir kadro tahsisi ile neticelendiğini ifade ederek, “Bu kadrolar ile Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanemizde hizmet kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması için oldukça önemli bir adım olarak görüyoruz. Sağlık ve sağlık kuruluşlarındaki hizmetler her zaman önemliydi. Ancak bu günlerde hepimiz için çok daha önemli bir hâle geldi. Sağlık hizmetinin kalitesi de nitelikli ve yeterli personel ile sağlanabilmekte. Bu nedenle tahsisi yapılan kadrolar ilimiz ve üniversitemiz için oldukça önemli bir adım oldu. Tahsis edilen kadrolar sayesinde ilimizde yaklaşık 600 kişi işe başlayacak. Buradan oluşan ekonomi ile de esnafımız ve ilimiz kazanacak. ”dedi.

 

Önümüzdeki süreçte açılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için de personel ihtiyacının olduğunu ve bu tahsis ile birlikte bu ihtiyacın büyük oranda giderileceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanemize tahsis edilen 395 sözleşmeli ve 200 sürekli işçi kadrosu ile daha önce tahsisi yapılan 123 sözleşmeli personel ve 20 sürekli işçi kadrosu tahsisinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sivas Milletvekillerimize, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve katkısı bulunan tüm Sivas sevdalısı bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 05.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER