“Metaverse ve Sağlık” Konulu Sempozyum Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) kuruluşunun 15. Yılı münasebeti ile “Metaverse ve Sağlık” konulu sempozyum düzenlendi.
 

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan sempozyumun Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Teknolojinin gelişimine paralel olarak birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da farklı teknolojiler kullanılmaya başladı. Metaverse özellikle son yıllarda gündemde ve giderek de etkisini artırıyor. Bu anlamda SBF’mizin yapmış olduğu bu sempozyumun birçok soruya cevap vereceğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgilenen, konuya kafa yoran hocalarımızın, bugün burada 3 oturumda verecekleri bilgiler, elbette hem bizler hem de sağlık eğitimi açısından önemli. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum. SBF’mizin 15. Yılını kutluyorum. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen başta dekanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ise, “Son yıllarda önemli teknolojik gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak insanlık insan yapımı dijital bir dünyaya doğru ilerlemektedir. Sağlıktan eğitime, finanstan endüstriye birçok alanı etkileyecek önemli ve köklü değişikliklerin olacağı beklentisi artmıştır. Çok uzak olmayan bir gelecekte sanal gerçekliğin yaşamın önemli bir parçası haline geleceği, insanların zamanlarının birçoğunu gerçekmiş gibi hissettiren bir sanal dünyada geçireceği öngörülmektedir. Hızla gelişen ve yaygınlaşan bu ileri teknolojinin sağlık alanında kullanılmasının önemli değişiklikler ve yenilikler yaratma potansiyeli olduğu öngörülmektedir. Birçok olumlu etkisi olmakla birlikte bu değişimin avantaj ve dezavantajlarının belirsizliklerinin ve risklerinin farkında olmak önemlidir. SBF olarak, fakültemizin kuruluşunun 15. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz bu sempozyumda sanal gerçeklik ya da daha genel olarak metaverse ile ilgili zihninizde ortaya çıkan pek çok soruya cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 


Moderatörlüğünü Doç. Dr. Hidayet Takcı ve Doç. Dr. Yılmaz Taşlı’nın gerçekleştirdiği “Metaverse; Hayaller, Gerçekler ve Fırsatlar” konulu sempozyumun ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaaslan sunum yaptı.

 

Program gün boyu çeşitli konularda süren sempozyumlarla devam etti.



Haber Tarihi : 30.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER