Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve demokrasimizin teminatı olan Cumhuriyet’in 98. yılına ulaşmanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.

 

Bundan 98 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Aziz Milletimiz; ırk, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin tek yürek olmuş, ülkemizin içerisinde bulunduğu bütün imkânsızlıklara rağmen göğsündeki iman gücü ve şiar edindiği “tam bağımsızlık” ülküsüyle İstiklal Savaşı’mızdan muzafferiyetle ayrılmıştır.

 

Elde edilen bu zafer neticesinde, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare.” şeklinde tarif ettiği Cumhuriyet ilan edilmiştir.

 

Cumhuriyet ile beraber; siyasal, toplumsal, ekonomi ve eğitim alanlarında yapılan yenilikler ile Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması hedeflenmiştir.

 

100. yılına emin adımlarla yürüdüğümüz Cumhuriyet’imizin 98. kuruluş yılı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Ülkemizin bağımsızlığı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.



Haber Tarihi : 28.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER