Kış Hastalıklarından Korunmanın Püf Noktaları

Kış aylarının gelmesiyle birlikte nezle, grip gibi viral enfeksiyonların sayısı artıyor.

 

Uzmanlar, insanların bu hastalıklara yakalandıktan sonra önlem almaya çalıştıklarını, önemli olanın hasta olmadan önce korunma yöntemlerine başvurmak gerektiğini vurguluyorlar.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Kasım Durmuş, viral enfeksiyonların önlenmesinde alınacak tedbirler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Doç. Dr. Durmuş, kış aylarında baş gösteren soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların nedenlerine değinerek, “Eylül, ekim aylarında görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmanın en önemli yolu temizliğe ve hijyene dikkat etmektir. Bizler toplum olarak sarılmayı, tokalaşmayı ve samimiyeti ön planda tutuyoruz. Maalesef bulaşma yolları da damlacık yolu ile olduğu için risk oldukça fazla.” dedi.

 

Doç. Dr. Durmuş, “Bulaşmanın diğer bir yolu da soğuk havalarda kapalı ortamlarda çok bulunmak. Kapalı ortamlara girdiğimizde özellikle el hijyenimize oldukça önem vermeliyiz. Soğuk algınlığı genellikle kendini hafif seyrettiren bir hastalıktır. Hastalar çok yüksek olmayan ateş, boğazda hafif yanma ve burun akıntısı gibi şikâyetlerle polikliniklere başvuruyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Durmuş, “Grip dediğimiz zaman, daha ağır seyreden bir hastalık. Hastayı yatağa düşürebilir. Hastada yüksek derecede ateş vardır. 38-39 derecenin üzerinde seyredebilir. Öksürük ve eklem ağrıları da görülebilir. Gripten şüphelendiğimiz hastalarımızı daha dikkatli takip edip gerektiğinde gözlem altında da tutuyoruz. Hastalarımıza uyguladığımız tedavi ile birlikte dengeli ve sağlıklı beslenerek vitamin içeren gıdalar almasını öneriyoruz. Damlacık yolu ile bulaşabilen bu hastalıklarda özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda el hijyeni ve temizliğimize dikkat etmelerini kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süreli bulunmamalarını öneriyoruz.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 30.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER