Üniversitemizde Dezenfeksiyon Çalışmaları

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla eğitime ara verilmesiyle birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkezî Kütüphanesi, Merkezî Kafeterya ve Öğrenci Yemekhanesi, Eski Kültür Merkezi, Araç İşletme ile Personel Yemekhanesi, idari birimler ile enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları Sağlık Bakanlığı onaylı malzemelerle temizlendi.

 

Dezenfeksiyon işlemini Park ve Bahçeler Birimi personeli yaparken, ilgili alanı uzun süreli hijyenik hâle getiren, enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran dezenfektan ürünler kullanıldı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Malumunuz koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak önlemlerimizi alıyoruz. Personel ve öğrencilerimizin güvenli ve hijyenik ortamda bulunmaları bizim için önemli. " diye konuştu.

 

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü aktaran Rektör Yıldız şunları kaydetti:

 

"Binaların içerisindeki hava sirkülasyonun da dezenfekte edilmesi lazım. Bu çalışmayı, üniversitemizdeki bütün binalarda yapacağız. Elimizden geldiği kadar sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak adına tüm önlemlerimizi alıyoruz."
 



Haber Tarihi : 19.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER