8. Sivas Günleri’nin Gözdesi Üniversitemiz Oldu

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığını yaptığı Sivas Platformu ve İstanbul Sivaslılar Konfederasyonu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Sivas Günleri Yenikapı etkinlik alanında yapıldı.

8 Ekim Pazar günü sona eren Sivas günlerine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere, Sivas Valisi Davut Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Sivaslı bürokratlar, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversitemizin Standına Yoğun İlgi

Üniversitemizin de yer aldığı 8’nci Sivas Günleri’nde standımız çok yoğun ilgi gördü. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli 2 hemşire standımıza gelen davetlilerin şeker ve tansiyonlarını ölçtü, Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz enstrümanlarıyla davetlilere Sivas türküleri söyledil.

Sivas Günleri’nin Yıldızı Kangal S4e

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. İbrahim Can ve 13 kişilik ekibinin özverili çalışmaları sonucunda yapılan Kangal S4e isimli otomobil Sivas Günleri’nde  çok ilgi gördü.

İlgi odağı olan otomobilimizle ilgili ziyaretçiler olumlu tepkiler verdiler. Meryem Bulut isimli ziyaretçi, “5.5 yaşındaki oğluma bu arabayı gösterdim. Bana dedi ki anne bu arabayı Türkler mi yapmış. Ben de Türkler yapmış oğlum. Bir de Sivaslılar dedim. Çok mutlu oldu.” dedi.

Okutman Selahaddin Yasak da Sivas fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açarak ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Rektörümüz Üniversitemizin çalışmaları ilgili bilgi verdi. Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Kaya da Sivas’taki Selçuklu izlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

 



Haber Tarihi : 11.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER