Güneşe Maruz Kalmak Vücutta Kalıcı Lekelere Sebep Oluyor

Birçok kişinin önemli bir sorunu haline gelen cilt lekeleri, güneş ışınlarının zararlı etkileriyle kalıcı sonuçlara neden olabiliyor.

 

Cilt lekelerinden korunmanın yolları ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tosun, özellikle yaz aylarında güneşe fazla kalmanın birçok olumsuz etkisi bulunduğunu belirterek, "Hava sıcaklıklarının artış göstermesi, yaz aylarının beraberinde getirdiği hastalıkların oranını da artırdı. Miliara dediğimiz, halk arasında isilik olarak bilinen hastalık, özellikle 2,5 yaş altı çocuklarda, obezite hastaları ve yaşlılarda sık görülüyor. Ter bezlerinin tıkanmasıyla isilik lezyonlarını yaz dönemlerinde çok sık görüyoruz.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Dr. Tosun, “Yine güneşe bağlı oluşan bazı dermatolojik hastalıklar var. Rozasea dediğimiz gül hastalığı veya lupus gibi hastalıklar var ve bu hastalıkların yaz aylarında alevlenmesinde lezyonlar artıyor. Yine cilt lekeleri de güneşin etkisiyle ortaya çıkarak kalıcı olabiliyor. Güneş yanıkları, fotokontakt dermatit dediğimiz alerjik reaksiyonlar güneş gören alanlarda, yüz bölgesi, boyun veya kollar gibi bölgelerde sıkça ortaya çıkıyor. Vücudun, ayakların terlemesiyle mantar hastalıkları da ortaya çıkmakta. Saydığımız bu hastalıklar yaz aylarında artan hastalıklardandır." diye konuştu. (DHA)
 



Haber Tarihi : 24.08.2022

AYLARA GÖRE HABERLER