"Hemşirelikte Kariyer Söyleşileri-1" Etkinliği Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Akademik Kariyer ve Danışmanlık Komisyonu tarafından Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yönelik "Hemşirelikte Kariyer Söyleşileri-1" etkinliği düzenlendi.

 

Düzenlenen etkinliğe, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Tıp Fakültesi Hastanesi İdari Yöneticisi Gülseren Karabey, Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Fatma Kayhan, Anesteziyoloji ABD Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Dr. Zuhal Gülsoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, profesyonel bir meslek üyesi olma yolunda kariyer planı yapılmasının önemine vurgu yaparak konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.  

 

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Sabancıoğulları, Hemşirelik eğitim sürecinde olan öğrencilerimizin mesleğin çok farklı alanlarda var olan kariyer fırsatları için neler yapabileceklerine değinerek ne tür kariyer olanaklarına sahip olduklarına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ve kariyer söyleşi programlarının bundan sonrasında da  devam edeceğini belirti. 

 

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Dr. Zühal Gülsoy ise kendi mesleki kariyer yolcuğundan söz ederek meslekte bilginin önemli bir güç olduğunu, bilginin güven, saygı ve statü için gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca meslek yaşamında bakım uygulamalarının mesleki değerler doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiğinden, mesleğin profesyonelleşmesinde hemşirelerin otonomilerini kullanmaları gerektiğinden ve hemşirelerin bir sanatkar gibi çalışmalarının öneminden bahsetti.

 

Etkinlik, öğrencilerin Dr. Zühal Gülsoy’a yönelttiği sorularla soru-cevap şeklinde devam ettikten sonra konuşmacılara belge takdimi ile sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 21.12.2022

AYLARA GÖRE HABERLER